per-olof skriver....

per-olof.dk skriver digte, artikler om politik og kulturhistorie, spaankurve, chief Seattle 21-12-04 21:40:oo

per-olof.dk skriver...

per-olof.dk skriver digte på Internet, og artikler om politik og samfundsforhold.
See per-olof.dk for links to articles in English - poetry, chief Seattle and splint baskets.
Read my Anti Hate Speech.
Se: Nyeste indlæg - klik her.

13.12.11

Digidaily åbner gamle kilder som nye

I Sverige er man i gang med et enormt projekt: At kopiere alle gamle aviser på en måde, der gør dem søgbare! Med deres egne ord:
"Digidaily är ett utvecklingsprojekt där Riksarkivet, Kungliga biblioteket och Mittuniversitetet tillsammans ska utveckla rationella metoder och processer för digitalisering av dagstidningar. Finansiärer är EU:s strukturfonder i Mellersta Norrland, Riksarkivet, Kungliga biblioteket, Mittuniversitetet, Schibsted Sverige och Länsstyrelsen i Västernorrland."

Det er nu tilgængeligt på nettet og hvad kan man så bruge det til? Hver den som er optaget af et emne, med mindste relation til Sverige, har her fået et redskab inden for døren, som før ville kræve en længere rejse og flere dages hotelophold i Stockholm. I bogen ‘En tid med spånkurve’, hvor jeg især koncentrerer mig om fremstillingen af spånkurve i Danmark i 1900-tallet, bygger jeg fortællingen om forhistorien på trykte kilder, for så vidt jeg har kunnet finde dem.
Med digitaliseringen af de svenske aviser åbner der sig nye muligheder for at underbygge historien. Her er to eksempler på, hvad en sådan søgning kan give af udbytte.
Gamle kilder bliver åbnet som nye!

Her er en film om projektet:

Untitled from Slice Mediaproduktion on Vimeo.

Etiketter: , ,